ANADOLU'DA TARİH YAZAN ANALAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Maltepe İlçe Kadın Kolları Cumhuriyetimizin 95.yılında “Anadolu’da Tarih Yazan Analar” adlı programını teşkilat mensuplarımızın ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Cumhuriyet, istiklalsiz yaşayamayan bir milletin fedakarlıkları ve mücadelesiyle kuruldu. AK Parti Maltepe İlçe Kadın Kolları, Sevim Çelik Koçyiğit öncülüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle SGK Şehit Erol Olçok Konferans Salonu’nda İstanbul Milletvekilimiz Osman Boyraz’ın, Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci’nin, Gençlik Kolları Başkanı Serdar Denizmen’in, 3 Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin, 3 Kademe Mahalle Teşkilatlarının, çeşitli STK ve dernek başkanlarının, basın mensuplarının ve halkımızın yoğun katılımıyla istiklalsiz yaşamayan, “Bebem anasız anasız büyür de, vatansız büyümez.”diyen Nene Hatun gibi fedakar  ve cefakar Anadolu kadınlarımızı,kadın kahramanlarımızı konu alan “Anadolu’da Tarih Yazan Analar” adlı programını, Ozan Baki Çetin yönetimindeki Tiyatro Nostalji Grup’un duygu dolu tiyatro gösterimi eşliğinde gerçekleştirdi.

Program sonunda Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanımız Sevim Çelik Koçyiğit ”Cumhuriyetimizin kurulmasında etkisi olan birçok kadınımız var. Hepsini saygı ve minnetle anıyoruz.  Bizler Kadın Kolları olarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunda etkisi olan kadınlarımızdan birkaçını resmetmeye çalıştık. Bizim kadınlarımız tarihe sığmayacak kadar çoktur. Yeri geldiğinde bir evlat,  bir ana gibi gördüğü vatanına karşı yapılan bir saldırıda adeta bir aslan kesilir ve vatanını istiklalini savunur” ifadelerini kullandı.

Ozan Baki Çetin ise  tiyatro sonunda, “Tiyatro Nostalji Grup’un sahnelediği oyunda tiyatro severlere duygu dolu anlar yaşattık. Aziz vatan coğrafyamızın her bir köşesinde yaşanan kahramanlıkları tarihi an ve olaylara sadık kalarak sahneye uyarladığımız oyunumuz tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü. AK Parti Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın organize ettiği programda sahne aldık. Kadın Kolları Başkanımız Sevim Çelik Koçyiğit Hanımefendi’ye ve tüm tiyatro severlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisi aç olsa bile orduya erzak götüren bu milletin kadınları dün olduğu gibi bugün de vatan için,ezan için, bayrak için her türlü mücadeleye hazırdır. Çünkü bizler damarlarında Nene Hatunların, Şerife Bacıların,Halime Çavuşların, Kara Fatmaların ve daha nicelerinin kanını taşıyan Anadolu Kadınlarıyız!